Fire Stories

Let your world be wide open

Ontdek onze korte verhalen

 

Met enige regelmaat plaatsen we de zogenaamde Fire Stories om momenten te delen of onderwerpen onder de aandacht te brengen.
We houden van de magie van een blog/handpalmverhaal om de compacte vorm. Naast de recepten, tips over gebruik van de producten, meldingen van nieuwe aanvullingen, inspireren we je graag ook over wat er nog meer buiten gebeurt.

Fire Stories

Let your world be wide open

 

Met enige regelmaat plaatsen we de zogenaamde Fire Stories om momenten te delen of onderwerpen onder de aandacht te brengen. We houden van de magie van een blog/handpalmverhaal om de compacte vorm. Naast de recepten, tips over gebruik van de producten, meldingen van nieuwe aanvullingen, inspireren we je graag ook over wat er nog meer buiten gebeurt.

MAILLARD REACTIE

Dat grillstreepje, dat lekkere krokante korst om je vlees, het is een chemische reactie tussen eiwitten en suikers dat bij temperaturen boven de 100°C ontstaat. En die mooie kleur en vollere smaak geeft. Niet alleen bij vlees, ook bij het branden van de koffiebonen, het brouwen van bier, het bakken van aardappelen, eigenlijk bijna alles dat eiwitten en suikers bevatten.
Hoe hoger de temperatuur, des te sterker het Maillard reactie effect is.

HET BLAUWE UUR

Waar de avond donkerblauw kleurt en langzaam overgaat naar een zwarte hemel waarin de sterren stralen. Het moment waarop we nagenieten van het diner, kijkend in de lucht bij een behaaglijk vuurtje,
waar je jezelf kan betrappen op een dagdroom of luistert naar iemands mooie verhaal.

PETRICHOR

De geur van de zomerregen die een beetje geluksgevoel geeft. De geur nadat een lichte regenval de droge grond bereikt. Die hemelse aroma van fris, zoet en aards. Zo herkenbaar en toch ook weer verrast door de mystieke elementen van moeder natuur.

GASTVRIJE HELD

De ananas staat symbool voor gastvrijheid.
Deze exotische vrucht doet ons soms verlangen naar
die heerlijke, zonnige oorden, waar het buiten aangenaam is en de tijd geen rol meer speelt.
Gastvrijheid: het ontvangen en verwelkomen van de gast met aandacht en bescheidenheid.

MISE EN PLACE

We voelen ons rijk bij het vinden van de lekkerste ingrediënten en worden enthousiast bij een goed gevulde koelkast. We beleven de mise en place als een moment van concentratie. Goede voorbereidingen treffen, vereenvoudigt en versnelt
het serveren van die heerlijke gerechten.
Maar het geeft je dan vooral meer tijd om van je gasten te genieten.

SHAREABLE FOOD

Een gedekte tafel waar eten in het middelpunt staat.
Het heeft iets feestelijks, het schept verwachtingen en het creëert verbinding van de gehele tafel. Soms is het rumoerig of vraagt iemand om stilte en aandacht. Het delen van eten en verhalen is een verrijking voor je lichaam en geest.

HET BLAUWE UUR

Waar de avond donkerblauw kleurt en langzaam overgaat naar een zwarte hemel waarin de sterren stralen. Het moment waarop we nagenieten van het diner, kijkend in de lucht bij een behaaglijk vuurtje, waar je jezelf kan betrappen op een dagdroom of luistert naar iemands mooie verhaal.

MAILLARD REACTIE

Dat grillstreepje, dat lekkere krokante korst om je vlees, het is een chemische reactie tussen eiwitten en suikers dat bij temperaturen boven de 100°C ontstaat. En die mooie kleur en vollere smaak geeft. Niet alleen bij vlees, ook bij het branden van de koffiebonen, het brouwen van bier, het bakken van aardappelen, eigenlijk bijna alles dat eiwitten en suikers bevatten.
Hoe hoger de temperatuur, des te sterker het Maillard reactie effect is.

PETRICHOR

De geur van de zomerregen die een beetje geluksgevoel geeft. De geur nadat een lichte regenval de droge grond bereikt. Die hemelse aroma van fris, zoet en aards. Zo herkenbaar en toch ook weer verrast door de mystieke elementen van moeder natuur.

GASTVRIJE HELD

De ananas staat symbool voor gastvrijheid.
Deze exotische vrucht doet ons soms verlangen naar die heerlijke, zonnige oorden, waar het buiten aangenaam is en de tijd geen rol meer speelt. Gastvrijheid: het ontvangen en verwelkomen van de gast met aandacht en bescheidenheid.

MISE EN PLACE

We voelen ons rijk bij het vinden van de lekkerste ingrediënten en worden enthousiast bij een goed gevulde koelkast. We beleven de mise en place als een moment van concentratie.
Goede voorbereidingen treffen, vereenvoudigt en versnelt het serveren van die heerlijke gerechten. Maar het geeft je dan vooral meer tijd om van je gasten te genieten.

SHAREABLE FOOD

Een gedekte tafel waar eten in het middelpunt staat. Het heeft iets feestelijks, het schept verwachtingen en het creëert verbinding van de gehele tafel. Soms is het rumoerig of vraagt iemand om stilte en aandacht. Het delen van eten en verhalen is een verrijking voor je lichaam en geest.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor het laatste mmmjoy-nieuws en ontvang exclusieve aanbiedingen.
mmmjoy gebruikt je persoonlijke gegevens zoals beschreven in ons Privacybeleid

Bel ons: 0345-507 413
Maandag - Vrijdag 09.00 - 17.00 uur