Click & Collect Meer info

Levertijd 2 tot 5 werkdagen

Gratis verzending bij bestellingen vanaf 75 euro

gerookte watermeloen

Als je dit niet eerder hebt gegeten, echt een aanrader!. Door het roken krijgt het sappige vruchtvlees een diepe, umami-achtige smaak die doet denken aan tonijn, terwijl de natuurlijke frisheid van de watermeloen behouden blijft. De textuur verandert in iets stevig en vlezig doordat het gepekeld is, wat samen met de rokerige aroma’s en kruidige accenten, zoals de oregano, zorgt voor een verrassend en bijna vleesachtige eetervaring. Een perfect gerecht voor vegetariërs die verlangen naar barbecue gevoel.

Bij een hele watermeloen heb je een hoeveelheid voor ongeveer 6 personen

Ingrediënten

  • 1 watermeloen
  • 3 ltr. water
  • 240 gr. zout (60 tot 80 gr per liter)
  • 4 el. Beef rub
  • 2 el. oregano
  • 5 el. Extra virgin olijf olie

Mice en place

Schil de watermeloen rondom, zorg dat al het wit weg is (dit zal anders een bittere smaak achterlaten). Snij deze in plakken van ongeveer 4 á 5 cm dikte. Om ruimte te besparen tijdens het pekelen, snij de plakken in een rechte vorm.

Meng in een grote schaal (waar de meloen plakken in passen) water met zout en de 2 eetl. van de rub. Gebruik geen metalen schaal, de zoutoplossing reageert namelijk hierop. Roer het water tot al het zout en de rub is opgelost. Plaats de watermeloen in de natte pekel. Leg er iets zwaars op, zodat de meloen geheel onder blijft staan. Plaats het minimaal 12 uur in de koelkast.

Bereiding

Zet de Kamado op ongeveer 150°C. (Zonder de deflector en rvs rooster)

Neem de watermeloen uit de pekel, spoel het af onder de kraan en dep het goed droog met keukenpapier. Wrijf nu rondom in met de rest van de rub en gedroogde oregano.

Plaats 2 Hickory chuncks op de gloeiende kooltjes. Plaats de deflector met een ‘aluminium’ druipschaal en het rvs rooster met de watermeloen in de kamado. De temperatuur van de kamado valt terug door de koude elementen, zorg voor een temperatuur van ongeveer 130°C graden.

Nu ongeveer 2 uur op deze temperatuur roken en garen. Draai de meloen na 1 uur om, voor gelijkmatig garen en uitdroging aan de bovenzijde te voorkomen.

Laat de watermeloen rusten op de snijplank en snij de gerookte watermeloen in gelijkmatige plakken. Serveer er mayonaise, wakame of ijsberg sla, zwarte sesamzaadjes en zoetzure , dun gesneden rode ui ringen bij en het feest kan beginnen!

Gemonteerd afhalen

Je kunt bij ons alle producten gemonteerd afhalen zodat je meteen kunt beginnen

Stenen winkel

Bekijk en koop onze producten in onze winkel

Buiten koken als passie​

Wij houden van buiten koken, niets is fijner dan het ervaren van die vrijheid