Click & Collect Meer info

Levertijd 2 tot 5 werkdagen

Gratis verzending bij bestellingen vanaf 75 euro

spareribs met honing en boter

Het bereiden van spareribs heeft enige ervaring nodig om de juiste gaarheid te realiseren. Daarom is het zo leuk om jouw ervaring te delen met anderen. Oefening baart, of het kunst word…? Je vaardigheid wordt er wel veel lekkerder van.

Ingrediënten

  • 2500 gr. Spareribs
  • Je favoriete kruiden melange
  • 100 ml appelsap
  • 100 ml water
  • 200 ml van je favoriete barbecue saus
  • 250 gr. ongezouten roomboter
  • 100 gr. rauwe honing

Mice en place

Verwijder de (eventuele) kleine botten aan de zijkant. Daarna de vlies (membraan) verwijderen.

Met de punt van een klein mes steek je voorzichtig onder de vlies. Zorg dat je niet in het vlees snijdt. Zodra je vinger onder het vlies kan, trek je voorzichtig de vlies van de rib.

Dep de rib droog met een keukenpapier. En breng je favoriete kruiden melange over de hele rib gelijkmatig aan en aan beide kanten. Laat dit ongeveer 20 minuten intrekken.

Klaar om te gaan roken!
Zorg dat de Kamado op een contante temperatuur staat van 125ᴼC en plaats er 2 kersenhout chuncks toe. Deflector en rvs rooster en de spare rib -rekken in de Kamado plaatsen.  Nu kunnen ook de ribs erin geplaatst worden.

Bereiding

Fase 1

Laat de spareribs ongeveer 3 uur lang rustig garen. Dit proces is erg belangrijk, namelijk om een “bark” te creëren (een roze smoke ring). Om het uur de ribs besproeien met de mengeling van appelsap en water voor de kleur en vochtigheid.

Smelt in de tussen tijd in een pannetje de boter en voeg daar de barbecuesaus aan toe.

Fase 2

Inpakken in de butcherpaper. Voor het afbreken van het vet en malsheid. Zonder een al te rokerige smaak.

Leg vooraf alles klaar om in deze fase de snelheid erin te houden. Op de werkbank rib voor rib goed inpakken, zonder scheuren.

Leg een butcherpaper van de juiste maat neer en smeer de barbecue-boter saus over het centrale gedeelte van het papier en leg de rib erop met de vleeskant naar beneden. Smeer ook de achterzijde van de rib in met de boter-barbecue saus. Goed en stevig inpakken.

Zodra alle ribs zijn ingepakt, plaats ze weer terug in de Kamado van 125ᴼC voor ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Controleer na ongeveer 1,5 uur de ribs op de malsheid. Heeft het vlees zich ietwat terug getrokken van het bot en als het vlees scheid tussen de 2 botten, wanneer je eraan trekt.  Testen kan ook door met een mes erin te steken. Dit gaat als een mes in een pakje boter. Haal de ribs uit de Kamado.

Fase 3 – Het geheim van de honing Glaze

Verzamel al het vocht dat nog in de butcherpaper zit in een pannetje. Dit vocht is het summum!
Voeg hier het overige deel van de barbecue boter saus aan toe. Verwarm dit mengsel en smeer het over de ribs aan beide zijde. Plaats de ribs voor de laatste keer voor ongeveer 15 minuten in de Kamado.

Haal de ribs uit de Kamado en leg ze uit op de werkbank met de vleeszijde boven. Na ongeveer 5 minuten ‘rusten’, smeer je de bovenzijde in met echte, rauwe honing. Voor een mooie glans en de zoetigheid die gewone suiker niet evenaren kan.

Gemonteerd afhalen

Je kunt bij ons alle producten gemonteerd afhalen zodat je meteen kunt beginnen

Stenen winkel

Bekijk en koop onze producten in onze winkel

Buiten koken als passie​

Wij houden van buiten koken, niets is fijner dan het ervaren van die vrijheid