Click & Collect Meer info

Levertijd 2 tot 5 werkdagen

Gratis verzending bij bestellingen vanaf 75 euro

Tartaar van Gerookte & Gepofte Rode Biet

Deze tartaar is een ware ode aan de Nederlandse grond: puur, aards en eerlijk. De rode biet (een typisch Hollands product) krijgt door het roken en poffen in de schil een ongekende diepe, zoet-rokerige smaak. De toevoeging van de frisse, knapperige Goudreinet uit eigen land, samen met de ziltige kappertjes en pittige sjalot, tilt dit gerecht naar een hoger niveau. Het combineert de eenvoud van lokale ingrediënten met de finesse van een culinaire bereiding, waardoor het zowel ambachtelijk als verfijnd aanvoelt. Een plantaardige tartaar met karakter; robuust van buiten, verfijnd van smaak.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 middelgrote rode bieten
  • ½ Goudreinet appel
  • 2 kleine augurken
  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 3 takjes peterselie
  • Zeezout & versgemalen zwarte peper

    Dressing:
  • 1 eetl. Balsamico azijn
  • 3 eetl. Olijf olie
  • 1 tl. Mosterd (Dijon)
  • ½ tl. Gedroogde tijm
  • Zeezout & versgemalen zwarte peper

Mice en place

De bieten roken en poffen

Verwarm de barbecue (indirecte hitte) voor tot 180ᴼC.
Neem een handvol met kersenhout snippers en strooi dit over de gloeiende kolen plaats de deflector en leg de bieten met de schil op het RVS rooster.
Pof & Rook ze tot ze zacht zijn (ca. 45-60 minuten,
Laat de bieten volledig afkoelen en schil ze.

Bereiding

De Tartaar Vormen:

  • Snijd de afgekoelde bieten in zeer kleine blokjes (brunoise).
  • Snijd de Goudreinet, augurken, sjalot en peterselie zeer fijn.
  • Meng de blokjes biet met de fijngesneden appel, augurken, sjalot, kappertjes en peterselie.

Dressing Maken:

  • Klop in een kleine kom de olijfolie, balsamico azijn, Dijon mosterd en gedroogde tijm krachtig door elkaar tot een gebonden dressing (emulsie).
  • Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.

Afwerken en Serveren:

  • Meng de dressing rustig door het bietenmengsel, om de tartaar binden, niet te laten zwemmen.
  • Gebruik een serveerring om de tartaar op vier borden te dresseren en in een mooie, strakke vorm te drukken.

Vuurfoodie tip: eventueel gegarneerd met wat extra rucola en/of een toefje frisse geitenkaas crème.

Gemonteerd afhalen

Je kunt bij ons alle producten gemonteerd afhalen zodat je meteen kunt beginnen

Stenen winkel

Bekijk en koop onze producten in onze winkel

Buiten koken als passie​

Wij houden van buiten koken, niets is fijner dan het ervaren van die vrijheid