In dit recept geven we er een eigentijdse twist aan: met een romige, gerookte mayonaise en een gegrilde Little Gem als frisse tegenhanger. Door de dooier te vervangen door avocado crème, blijft het gerecht toegankelijk voor een groot gezelschap én krijgt het een extra laag zachtheid en smaak. Perfect als licht, verfijnd voorgerecht dat indruk maakt zonder ingewikkeld te zijn.
Ingrediënten
- 200 gr. bavette
- 1 sjalot
- 50 gr. bieslook
- 30 gr. kappetjes
- 30 gr. augurkjes
- 30 gr. gedroogde uitjes
- 1 snufje gerookt zout
Avocado creme - ½ Avocado
- 1 tl. Worcestersaus
- 1 tl. Citroensap
- Peper en zout
Peterselie olie - ½ bosje peterselie
- 1 teen knoflook
- 1 dl. Olijfolie
- 1 tl. Tabasco
- 1 snufje zout
Gerookte mayonaise - 200 ml. zonnebloem olie (gerookt)
- 1 ei (in zijn geheel)
- ½ el. mosterd
- 80 gr. crème-friache
- 1 el. Kweepeer azijn
Mice en place
Verwarm de barbecue naar 160 graden en plaats een handvol met Apple houtsnippers tussen de hete kolen. Plaats de deflector erin (nu valt de kamado terug naar ongeveer 120 graden)
Bereiding
Gerookte mayonaise;
Leg een bakje met de zonnebloem olie op het rooster. Roer om de 3 minuten door de olie. Na ongeveer 15 minuten kan de olie eruit en laat je deze afkoelen.
Meng alle ingrediënten voor de mayonaise en giet al roeren met een garde of staafmixer de olie scheut voor scheut erbij.
Peterselie olie:
Peterselie wassen en goed droog schudden. In de blender met de olie met de overige ingrediënten en fijn draaien. Door de zeef halen kan, dan krijg je een verfijnde groene olie, maar daardoor verliest het ietwat aan smaak. Ik vind zonder zeef, prima in dit geval!
Avocado crème
Draai in de blender alle ingrediënten tot een crème en breng dit op smaak met peper en zout
Tataar
Snij alle ingrediënten fijn (Behalve de gedroogde uitjes) en meng het met de rest van de ingrediënten in een kom. Maak dit op smaak met zout en peper. Gebruik de gedroogde uitjes bij het afganeren samen met het gerookt zout.